16 Şubat 2013 Cumartesi

The Best Candy Store in İstanbul; Ali Muhiddin Hacı Bekir

Bugün yeni bir karar aldım ve ingilizce de yazmaya çalışıcağım. Belki İstanbul'a gelen turistlere ufakta olsa yardım edebilirim. (:

Today, I've decided to write in English. Maybe I can help visitor who come to İstanbul.


Neyse, bugün İstanbul'un en eski şekercilerinden biri olan Ali Muhiddin Hacı Bekir'den bahsedeceğim..  Ben bugün Eminönün'de ki şubelerinden en sevdiğim olan fıstıklı lokum alırken birazda fotoğraf çektim. 

Whatever, I wanna talk about Ali Muhiddin Hacı Bekir. It's a candy store. Also, it's the oldest candy store in İstanbul. This morning, I bought turkish delight which is my favour and took some photos.


Şekerin, lokumun kültürümüz de ayrı bir yeri var. Şeker demek paylaşmaktır bizim kültürümüzde. Ali Muhiddin Hacı Bekir'de ise bu şekerlerin lokumların en lezzetlileri yapılıyor.

Candy and turkish delight are very special for Turkish people. We give turkish delight or candy to our guest. Ali Muhiddin Hacı Bekir make the best candy and turkish delight.


 1777 yılından bugüne kadar şekercilik ile uğraşan bu aile, harika lokumlar ve şekerler satıyorlar.

They've made great candy and turkish delight since 1777.


Eminim bilenleriniz vardır Ali Muhiddin Hacı Bekir'i. Çünkü bir kez şekerlerin tadına baktıktan sonra başka şekerleri beğenmez oldum. Yolunuz düşerse Kadıköy, Eminönü veya Beyoğlu şubelerinden şekerlerin ve lokumların tadına bakabilirsiniz. (:

Some of them maybe know there. Because when you eat them, you will never like other candies. If you go Kadıköy, Eminönü or Beyoğlu you can find a store of Ali Muhiddin Hacı Bekir.



2 yorum:

Unknown dedi ki...

ingilizce yazmaya karar vermen çok mantıklı blogunada ilgi ve aramalar sonucu bulunman artacaktır...

lokumlar nefis görünüyor

http://jassmeenmode.blogspot.com/

Rainbow Gatherer dedi ki...

bencede en iyisi :)