7 Kasım 2012 Çarşamba

J’ADORE CHOCOLATIER

Blogum için ilk durağım J'adore oldu. Kız kardeşimle iki aydır J'adore'a gitmek için plan yapıyoruz ama hep bir aksilik çıkıyordu. Bugun artık bizi kimse durduramaz diyerek yola çıktık. Yağmur yağmasına rağmen gittik İstiklal Caddesine.

J'adore benim için özel bir mekandır. Sessiz sakinliği enfes tatlıları ile gitmekten büyük keyif aldığım bir yer.



Mini minnacık bir kafe ama çok ayrı samimi bir havası var. (Bana her zaman öyle gelmiştir.) Girişte binbir çeşit çikolatalar göz doyurmaya yetiyor. Marketlerdeki çikolata reyonlarını bile hayran hayran izleyen biri olarak orda kendimi kaybediyorum.



Tatlılara gelecek olursak oh la la beatrice ve meyve salatası en sevdiklerimden. Oh la la beatrice özel bir tarif ile yapılıyor. Kek, çikolata, kremşanti, çilek ve muzun biraraya gelmesiyle muhteşem
bir tat oluşmuş. Tabağı bitirmek için kendinizi zorlamayın hatta bence bir tabağı iki kişi bile rahatlıkla yiyebilir. Çünkü öyle yoğun çikolata tadı varki insan bir süre sonra tıkandığını hissediyor.


 Meyve salatası ise bildiğimiz meyve salatalarından çok farklı. Çilek,muz,elma ve tabiki çikolata ile harika bir meyve salatası yapıyorlar. Bence meyve salatası beatrice kadar yoğun değil. O yüzden ben genelde meyve salatasını tercih ediyorum ama tabiki damak tadınız benden farklı olabilir.

Buraya kadar herşey çok güzel ama küçük bir eleştirim olacak. Önceleri masalara çikolata kaplı kahve tanecikleri ile birlikte bir sürahi su (içinde nane yaprakları olurdu) ve bardaklar getirildi. Artık nane yapraklarıyla ile olan suyu getirmiyorlar onun yerine normal şişe suyu getiriyorlar. Bence nane yapraklarıyla gelen su J'adore'un kendine has olan özelliklerinden biriydi. Gerçi hala çikolata kaplı kahve çekirdeği taneciklerini masalarda görebiliyoruz.

Bu kadar anlattıktan sonra nerede bu J'adore diyecek olursanız. İstiklal caddesinde dümdüz Galatasaray Lisesini geçene kadar yürüyorsunuz. Daha sonra Kosta ve Sevenhill'in arasındaki sokaktan dümdüz devam ediceksiniz, zaten küçük bir sokak. Sokağın sonundaki minik, sevimli yer işte J'adore. Şimdiden afiyet olsun. (:

2 yorum:

kunimitsu dedi ki...

en kısa zamanda yeniden gideceğim, eline sağlık :)

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim yorumun için (: