13 Kasım 2012 Salı

Mardin'e Gidemeyenler İçin

Mardin'e kadar gidemeyenler ve Mardin lezzetlerini merak edenler veya özleyenler için Acıbadem Caddesi üzerinde Mardinliler dürüm evi açmışlar. Sahra dürüm ve kebab evi, Mardin lezzetlerini İstanbul'a, Acıbadem'e getirmiş. Mardin dürüm ve kebabı, mekanın spesiyallerinden. Mardin dürüm ve kebabın farklılığı ceviz ile birlikte yapılmasıdır. Cevizin kebabta ne işi var diye düşünebilirsiniz ama çok güzel bir tat katmış. Mekanın bir başka özelliği ise lavaşları kendilerinin yapmaları, sıcak sıcak lavaşlara sarılmış Cevizli Mardin dürümü yedik ve çok beğendik. (mardin dürüm 8.50 tl )














Dürümlerin büyüklüğü idealdi. Ama ben yine bitiremedim hepsini.














Doğma büyüme İstanbullu olan arkadaşımız Yeliz daha önce hiç kaşıkla açık ayran servis edildiği bir yere gitmemiş. Kaşıkla içmek yerine bardakla içmeyi tercih etti. Ben ise ayran sevmediğim için içmedim tadı hakkında bir yorum yapamam ama bizimkiler beğendiler.














Lahmacunun tadı güzel ama porsiyonu küçüktü. Sipariş etmeden önce onu göz önünde bulundurun. (lahmacun 3 tl)














İçli köfte güzeldi, beğendik. ( içli köfte 3.50 tl )



























Mekan bildiğimiz kebabcı, her şehirde benzerlerini bulabilirsiniz ama Mardin'e özgü yöresel lezzetleri sunmaları onları farklı yapan. Servis çok yavaştı, özellikle bizim masaya geç geldi. Çok aman aman bir kalabalık yoktu ama bu yavaşlıklarına anlam veremedik.
Yeliz tombik döner yedi ve beğendi. Kendisi aramızda en zor beğenen insan olarak tombik döneri test etti ve onayladı.
Sahra dürüm ve kebab evini Acıbadem caddesi üzerinde, Acıbadem köprüsünün Kadıköy'e giden yönünde, Burger House'un hemen yanında bulacaksınız.

Hiç yorum yok: