8 Kasım 2012 Perşembe

Kitaplı Kahve

Ders Çalışmak ve Kitap Okumak İçin Nereye Gidilir


Bu hafta tüm arkadaşlarımın vizeleri olduğu için hepimizin ders çalışması gerek. Dolayısıyla benimle gelicek birini bulmakta zorluk çektiğimi itiraf etmeliyim. Neyse ki beni hiç kıramayan bir arkadaşım var. Adına Nazlı diyelim biz. Pek tatlı pek de nazlı bir hanımefendidir kendisi. (: Neyse Nazlıcığımında yarın çok zor bir sınavı olmasına rağmen bana eşlik etti. Vize haftası nereye gidilir, nerede ders çalışılır diye düşünürken aklıma Kitaplı Kahve geldi. 


Kitaplı Kahve, bildiğimiz kafelerden biraz farklı. Kütüphanesi olan bir kafe. Birsürü müşterimiz olsun ticaret yapalım bol para kazanalım diye düşüncelerinin olmadığı izlenimine kapıldım. Fiyatları baya makuldu. Ama fiyatları uygun olan izbe,kirli ve öğrencilerin takıldığı kafeler ile alakası yok. Hatta bence hizmet fiyat performansını değerlendirecek olursak gayette iyiydi. 
Ortam çok güzel. Bir konağı kafe-kütüphane haline getirmişler. Pencerelerin önünle yığınla kitaplar,dergiler. 

Çayınızı içip, kitabınızını sessiz sessiz okuyabilirsiniz. Yanında tatlı fena olmaz derseniz de ıslak kekini önerebilirim. Ben sevdim ıslak kekini. 
Diğer gelenlerden öğrendiğim kadarıyla sultan çayı diye bir çay varmış. Baya da güzelmiş, ben denemedim ama bir gün sultan çayını içmek için yine gideceğim. 


Kitaplı Kahve'nin işletmeticisi olan beyefendi ile tanışma fırsatımız oldu. Yeni gelen misafirleri ile ilgilenen bir evsahibi gibi bizimle ilgilendi. Bize kitaplı kahvenin kurşun kalemlerinden hediye etti. Kitaplarımızın arasına yazı yazıp küçük notlar bırakabilirsiniz, dedi. 5500 tane kitapları varmış ve isteyenler Kitaplı Kahve'ye kitap bağışında bulunabilirmiş.  


Kafenin sahibi, geldiğimiz için teşekkür ettikten sonra, seçerek insan getirinki kafeleşmesin diye rica etti. Orası kesinlikle çok özel bir kafe, dedikodu yapmak için herhangi bir Starbucksa gidilebilir. Ama keyif alarak sakin bir ortamda kitap okumak için tabiki Kitaplı Kahveye gidilir. 


Eğer müziğe ilginiz varsa ve keman, ney dersleri almak isterseniz Kitaplı Kahvenin 2.katında ders veriliyormuş. 2.katta piyano bile var. Detaylı bilgiyi Kitaplı Kahveden alabilirsiniz. 
Peki nerede bu Kitaplı Kahve? Altunizade de Capitol Alışveriş Merkezinin arkasında. Capitol ilköğretim okulunun önünden yürüyerek gidiyorsunuz daha sonra ilk sola dönüp, dümdüz gittiğinizde görüceksinizdir.

Hoşcakalın (:


3 yorum:

sihirli süpürgeee dedi ki...

çok çok ilgimi çekti hele sahibinin söylemiş olduğu söz çok hoşuma gitti. günümüzde çok zor böyle yerler bulmak umarım birgün yolum düşer oraya.

Unknown dedi ki...

sihirli süpürgeee, kesinlikle çok değerli bir yer. umarım gidersin, seveceğinden eminim.
teşekkürler yorumun için (:

Adsız dedi ki...

Tam da aradıgım bi yer :) tam benlikmiş en kısa zaman da ziyaret etmek istiyorum :)