27 Kasım 2012 Salı

Üsküdar da Karnım Açıktı

Üsküdardaysanız ve açsanız şimdi süper bir önerim olacak; Filizler Köfte. Bilenler bilir ama bilmeyenler için anlatıyım. Üsküdar da Kız Kulesi karşısında kocaman bir Cafe&Restorant.

Birgün Üsküdar da karnımız açıktı ve kardeşimle Filizler Köftecisine gitmeye karar verdik. Cam kenarındaki masalar için bir süre sıra bekledikten sonra biz masamıza geçtik ve siparişlerimizi verdik.
Masada daha önce başkaları oturduğu ve yeni kalktıkları için kirliydi. Garsonlar malesefki masayı doğru düzgün temizlemediler. Bence Filizler Köftecisine hiç yakışmadı.




Kardeşim dışardan bakınca beklentilerini baya düşürmüş. Manzara için geldik herhalde mekan ve yemekler iyi değildir, üstelikte pahalıdır diye aklından geçirmiş. Neyse biz neler yedik onlara geçelim.

























Ben köfte ile arası iyi olmayan biriyim. Annemin köfteleri dışında kolay kolay köfte beğenmem ve midem de çok hassas olduğundan öyle her yerde köfte yemem. Ama Filizler Köfte'ye gelipte köfte yememek olmaz tabi ki yedim. Üstelik Kaşarlı Köfteyi bayılarak yedim. Mutlaka yemelisiniz, köfte konusunda çok başarılılar.

Kardeşim ise filizler köfte yedi. Yani ne kadar lezzetli olduklarını anlatarak sizinde ağzını sulandırmak istemem. Giden var gidemeyen var ama gidebilecek olanlar için söyleyeyim, Filizler Köftecisi Türkiye'nin en iyileri arasında birinci seçildi, lezzeti onaylandı Hürriyet gazetesi tarafından.

Peçeteye not yazıp, masanın altına koyma olayı bence çok sempatik ve samimi. Başkalarının yazılarını okumakta eğlenceli. Biz de not yazdık tabi ki. Belki okursunuz kim bilir. (:

Ve tatlı, yemeğin en sevdiğim kısmı. (: İrmik helvasını ise ayrıca severim. Sanırım irmik helvasına olan sevgimizden dolayı (çünkü kardeşim de sever) biz bayıldık, harikaydı.

Şimdi gelelim fiyatlara;
Kaşarlı Köfte: 13,50 tl
Filizler Köfte: 9,75 tl
1 bardak Çay: 2,00 tl
İrmik Helvası: 5,00 tl
Meyve suyu, kola vs. : 3,50 tl

Bu manzaraya, mekana ve lezzete göre çok uygun fiyatlar. Mekan gördüğünüz üzere çok şık, benim çok beğendiğim mekanlardan biridir. Manzara İstanbul Boğazı ve Kız Kulesi. Köfte Hürriyet gazetesi tarafından Türkiye'nin en iyisi seçilmiş. Gitmemek için bahaneniz kalmadı. Yok ben köfte sevmem yemem derseniz, haftasonu Filizler Köftecisinde kahvaltı da çok keyifli. Kahvaltıdan sonra sahilde yüreyerek yediklerinizin bir kısmını yakabilirsiniz de. (: Ama malesefki çok kalabalık oluyor. Kahvaltı tabakları fiyatları 15-20-25 tl olarak değişiyor diye hatırlıyorum. Her tabağın içeriği tabiki farklı.



Filizler Köftecisi'nin Tuzla ve Üsküdar olmak üzere iki şubesi vardır. Alttaki linkte Hürriyet gazetesinin seçtiği en iyi 10 köftecisi arasında birinci olarak seçildi.

http://www.hurriyet.com.tr/cumartesi/20045314.asp

8 yorum:

Adsız dedi ki...

şehre yeni gelenler, ögrenciler ve gezmeyi sevipte "-ya nereye gidecegim... boşver." diyen benim gibi tembeller için harika olmuş.

az buçuk reklam kokmuyor degil :D

ellerine saglık. umarım köfteleri gerçekten iyidir.

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim yorumun için. (:

oraya gittiğin de ne demek istedğimi anlıyacaksın. reklam değil sadece çok sevdiğim bir yer.

zaten manzarası yeter. (:

Aysegul Uluc dedi ki...

Ben Tuzladakine gitmistim, Uskudar'da oldugunu bilmiyordum. Deneyecegim :)

http://www.stylishtimes.net

Aysegul Uluc dedi ki...

Ben Tuzladakine gitmistim Uskudar'i da deneyecegim

http://www.stylishtimes.net

Unknown dedi ki...

Denemelisin, manzara harika (:

Unknown dedi ki...

İrmik helvası ve manzarası için gittiğim bir yer köfte falan bende sevmem :)) O yüzden bende tavsiye ederim gitmeyenler için :)

Unknown dedi ki...

curcunam, yemek zevklerimiz baya uyumlu anlaşılan (: teşekkürler yorumun için (:

firûze dedi ki...

doğma büyüme tuzlalı birisi olarak şunu söylemeliyim. filizler'in köftesi iyidir ama tavuk şişi daha iyidir. onu da denemelisiniz :) bu arada tuzla şubesi'nde fiyatlar daha uygun :)